Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

MFF satsar på rabattpaket för de trogna fansen

Malmö FF har lyssnat till viss kritik kring biljettpriser i sommar och när nu Europa League-biljetterna börjar säljas i dag till årskortsinnehavare, så är det med rabatt från de ordinarie kategori 3-priserna. Och rabatten är relativt kraftig.

En vuxenbiljett till ståplats för alla tre matcherna kostar för en årskortsinnehavare under onsdagen och torsdagen och på fredagen för en medlem 480 kronor mot ordinarie 625.
På familjeläktaren är ordinarie pris för vuxen 980 kronor och det rabatterade priset 755 kronor, för barn (6-12 år) 360 kronor respektive 230 kronor. För en tvåbarnsfamilj innebär det en reducering från 2 680 kronor till 1970 kronor.
De dyraste paketen kostar 1345 kronor på långsida.
Som tidigare får årskortsinnehavare första möjligheten att köpa biljetter – det sker under onsdagen och torsdagen. På fredagen har medlemmar samma möjlighet och rabatt.
För allmänheten släpps paketen på lördag, men då till ordinarie pris. Att man även då säljer paket, motiverar MFF på sin hemsida enligt följande:
"Anledningen till att biljetterna säljs i paket är först och främst att vi vill ge möjlighet till supportrar att säkra sin plats till alla tre matcher – ungefär som ett årskort. Men också för att så långt som möjligt säkerställa att det är MFF:are som köper biljetter till våra hemmasektioner."
Enligt informationen på mff.se kommer eventuellt överblivna biljetter att släppas som lösbiljetter till enstaka matcher "vid ett senare tillfälle". Jag blir inte helt förvånad om det blir biljetter över den här gången, med tanke på hur det sett ut på läktarna i år.
En match måste det bli lösbiljetter till – första matchen på hemmaplan mot Besiktas. Den turkiska klubben har ju förbjudit sina supportrar att åka på bortamatcherna och MFF har på deras begäran tagit bort bortaläktaren. Det innebär rimligen ett extra biljettsläpp på tusentalet biljetter.
Läs också Ingen svensk har varit viktigare för sin klubb – någonsin
Gå till toppen