Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lokal debatt: Nej till sammanslagning av Burlöv med Malmö

Mats Lithner (L) vill inte att Burlövs kommun blir en del av Malmö stad.Bild: Bengt Arvidson
Den socialdemokratiska regeringen har genomfört en utredning om möjliga sammanslagningar av kommuner i Sverige. Utredare för Kommunutredningen heter Niklas Karlsson (S), tidigare kommunalråd i Landskrona. Parallellt har tankesmedjan Intelligence Watch tagit fram konkreta förslag till kommunsammanslagningar enligt rapporten ”Ny sydsvensk kommunindelning”, detta efter att ha talat med de ledande beslutsfattarna i 77 sydsvenska kommuner.
Rapporten innehåller ett förslag om att slå samman Burlöv med Malmö, vilket tyder på att Socialdemokraterna vill slå samman Burlöv med Malmö.
Malmö som är väldigt misskött, faktiskt sämst i landet, på ett stort antal områden (skola, barnomsorg, kriminalitet, ekonomi, arbetslöshet) vilket negativt skulle påverka livskvaliteten i Burlöv vid en sammanslagning. En liten indikation är kanske att Burlöv har en kommunalskatt som är 1,25 kronor lägre än i Malmö och att Burlöv har 0 kr i skuld medan Malmö har 10,6 miljarder kronor, motsvarande 31 400 kronor per invånare i skuld.
Demokratin och närheten mellan kommuninnevånarna och de folkvalda torde försämras mycket om man slog samman Burlöv och Malmö.
Kort sagt: Liberalerna i Burlöv är helt emot förslaget om att slå samman Burlöv och Malmö.

Mats Lithner (L)

Gå till toppen