Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Rockbandet från Lomma siktar på Japan

De har lirat i USA och Kanada – nu drar Lommabandet Royal Prospect österut för en musikfestival i Japan i mitten av oktober.

Big in Japan? Gustav Reingsdahl, Oscar Reingsdahl, Hannes Tingfors och Hannes Pennsäter i Royal Prospect tar sina hitvänliga melodier till Japan. FOTO: PETER ÅSTEDTBild: Pressbild
Det är mycket på gång för Hannes Pennsäter, Hannes Tingfors och bröderna Oscar och Gustav Reingsdahl. Deras band Royal Prospect har precis släpp sin senaste singel "Soldier" och de har spelningar i Stockholm och Örebro datumen 5–8 september. Senare i höst väntar nästa äventyr med branschfestivalen TIMM (Tokyo International Music Market).
Många svenska akter har slagit i Japan – Pandora, Meja, The Cardigans och Yohio för att nämna några.
Vad har Royal Prospect som ska göra er "Big in Japan"?
– Vi försöker skriva låtar med vad vi kallar hitvänliga melodier, musik som folk kan dansa till. Jag tror att det kan fungera både i Sverige eller i Japan. De som vi jobbar med försöker få ut oss så brett som möjligt. Vi har varit i USA och Kanada och nu är nästa steg att åka till Asien, säger Hannes Pennsäter.
Vad har ni för mål med resan?
– Alla fyras mål är att vi ska satsa på detta för att kunna livnära oss på det. Förhoppningen är att någon ser oss som kan göra att det öppnas upp möjligheter för oss.
I slutet av augusti släppte bandet singeln "Soldier". En låt som betyder extra mycket. Det var tack vare den som bandet blev signat och fick ett kontrakt.
– Den betyder extra mycket för oss. Den är kanske lite mer åt det kommersiella hållet än vad vi släppt tidigare. Det är en upptempolåt som vi vill att man ska sjunga med och dansa till, säger Hannes Pennsäter.
Tidigare i år spelade Royal Prospect på Lommafesten och Malmöfestivalen. Den 16 november på Babel i Malmö är nästa chans att se dem på hemmaplan.
Gå till toppen