Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Skånsk krog femfaldigt nominerad till Svenska Gastronomipriset

Talldungens gårdshotell i Brösarp är populärt bland branschkollegorna och har hela fem nomineringar till Svenska Gastronomipriset. Även Malmörestauranger som Lyran, Riket, Bastard, Vollmers, MJ’s, Västergatan och bageriet Leve kan vinna priser.

Emma Höök, till vänster, och henns kollegor på Talldungens gårdshotell är nominerade till fyra olika priser i Svenska Gastronomipriset. I en kategori har de till och med dubbla nomineringar.Bild: Emma Larsson
Vilka tycker Sveriges främsta kockar, konditorer, sommelierer och servitörer själva är de bästa i sitt yrkesskrå? Tidningen Restaurangvärlden ställer varje år frågan till 100 kockar, 100 servitörer, 100 sommelierer och 100 konditorer och det leder fram till de 20 nominerade i varje kategori i Svenska Gastronomipriset.
Nu har nomineringarna avslöjats till årets priser och som vanligt är det mycket Stockholm, men även en hel del Skåne.
I priset Kockarnas krog så är Malmökrogarna Bastard och Vollmers nominerade vid sidan om Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås.
I Kockarnas kock så är även där Daniel Berlin och Mats Vollmer nominerade, men också Frida Nilsson från MJ’s på Mäster Johansgatan i Malmö.
Bageriet Leve på Östra Rönneholmsvägen är nominerat till Konditorernas konditori vid sidan om Olof Viktors i Glemmingebro. Olof Viktors grundare Jan Hedh är även den enda skånska nomineringen i Konditorernas konditor.
Även i sommelierkretsen är det bara ett skånskt ställe som står sig i konkurrensen, även det på Österlen. Talldungens gårdshotell i Brösarp är nominerat till Sommelierernas dryckesupplevelse och dess ägare Emma Höök i kategorin Sommelierernas sommelier.
Desto fler skånska vinstchanser finns det i servicekategorin. I Servitörernas servitör kan Ellen Almqvist på Far i Hatten i Malmö, Ellinor Lindblom på Västergatan i Malmö, Ida Svensson på Julie i Malmö, Christian Brangenfeldt och Emma Höök på Talldungens gårdshotell vinna. Och i Servitörernas serviceupplevelse kan Talldungens gårdshotell, Daniel Berlin Krog samt Malmökrogarna Lyran, Riket och Västergatan vinna.
Den 15 oktober delas priserna ut på Operakällaren i Stockholm.
Läs om alla nominerade här.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen