Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Trump kritiserar Nikes kampanj

Donald Trump.Bild: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT
USA:s president Donald Trump riktar på Twitter kritik mot Nike för företagets reklamkampanj med den tidigare NFL-spelaren Colin Kaepernick.
"Precis som NFL, vars tittarsiffror har rasat enormt, blir Nike fullständigt dödat av vrede och bojkotter. Jag undrar om de hade någon aning om att det skulle bli så här", skriver Trump.
"Vad gäller NFL har jag svårt för att titta på det, och kommer alltid ha, ända tills de står upp för flaggan", fortsätter han.
Colin Kaepernick väckte starka känslor när han, i en protest mot rasism, knäböjde när nationalsången spelades inför matcherna i den amerikanska fotbollsligan NFL. Donald Trump har flera gånger riktat hård kritik mot Kaepernick och andra spelare som har följt hans exempel och ifrågasatt deras patriotism.
Efter att Nike häromdagen presenterade Kaepernick som sitt affischnamn har sko- och klädtillverkarens aktie fallit med cirka 3 procent.
Gå till toppen