Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

280 busshållplatser ska få nya kurer

280 busskurer i Malmö ska bytas ut. Just nu är det stökigt på bland annat Gustav Adolfs torg och Värnhem.

Busskurerna på Gustav Adolfs torg i Malmö byts ut eftersom Malmö stad bytt entreprenör för de reklamfinansierade hållplatserna.Bild: Peter Frennesson
Det handlar om kurerna med reklamskyltar som Malmö har tecknat ett nytt avtal för. Den tidigare entreprenören JC Decaux har haft avtal med kommunen i 30 år. Företaget äger busskurerna och måste därför ta bort dem innan den nya entreprenören Clear Channel sätter upp sina.
Gustav Adolfs torg, Södervärn, Värnhemstorget, Dalaplan och Stadshuset är prioriterade platser eftersom det är knutpunkter för kollektivtrafiken. Det betyder att busshållplatser flyttas tillfälligt under ombyggnadstiden.
Tidsplanen för ombyggnaden är uppdelad i fyra etapper, varav den sista inte är förrän i början av nästa år. Den första etappen, som innehåller knutpunkterna och ytterligare cirka 20 adresser, ska vara klar i mitten av oktober, hela planen går att läsa på malmo.se.
Enligt Malmö stad tar det ett par timmar att sätta upp en kur, men det kan dröja mellan två och tio dagar mellan att den gamla tas bort och den nya sätts upp. Clear Channel räknar med att hinna sätta upp tio nya kurar i veckan. Det betyder att hela bytet tar drygt ett halvår.
Totalt finns det 795 hållplatser i Malmö, 424 har någon form av väderskydd. Av dessa äger Malmö stad 145 stycken.
Gå till toppen