Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey: CHL 2018/19

Anklagades för stöld – kräver ursäkt av Redhawks

Malmö Redhawks anklagade Yunost Minsk för stöld av material efter lagens CHL-möte. Nu slår klubben tillbaka mot påståendet.
– Vi kommer definitivt kräva en officiell ursäkt från Malmö, säger general manager Aleksej Torbin till sport.tut.by.

Stöldbråket mellan Minsk och Redhawks går vidare. Nu kräver Minsk en ursäkt – och Redhawks menar att det blev en höna av en fjäder.
Efter mötet mellan Malmö Redhawks och Yunost Minsk i CHL har en Twitterbild rört upp stora känslor. Det hela startade med att Malmös materialförvaltare Andy Fagerström publicerade en bild på tomma lådor på titter. Enligt Malmö hade det vitryska laget rensat omklädningsrummet på tejp, handdukar och schampo efter matchen.
– Det är för jävla dåligt, oproffsigt av dem. De betedde sig jävligt illa mot hotellet också. Det får stå för dem men det känns inte på CHL-nivå om man säger så. Att man snor grejer för varandra, sade Malmös klubbdirektör Patrik Sylvegård till Kvällsposten.
Fagerströms tweet är nu borttagen.
Under onsdagen svarade Yunost Minsk med att rikta skarp kritik mot Malmö.
– Det är falska anklagelser, vi har inte stulit något. Klubbarna förser gästande lag med olika förbrukningsvaror, exempelvis skridskosnören och schampo. Vi kommer se till att det finns för Malmö när de kommer hit, säger lagets general manager Aleksej Torbin till sajten sport.tut.by, och fortsätter:
– Vi kommer definitivt att kräva en officiell ursäkt från klubben, och kommer att be Champions League att ta reda på om de betett sig korrekt.
På torsdagen valde Malmö att publicera en kommentar via sin Twitter på situationen som blossat upp mellan klubbarna.
– Det blev en höna av en fjäder, något vi i Malmö Redhawks tycker är tråkigt. Det finns ingen i vår klubb som har något emot Yunost Minsk, utan vi ser alla fram emot att åka till Vitryssland för en ny spännande match mot ett härligt lag.
Gå till toppen