Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Landslagsbacken väljer Rögle

Chris Abbott ska ha gjort klart med landslagsbacken Jonas Ahnelöv.

Jonas Ahnelöv.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Enligt vad tidningen erfar har Rögle vunnit dragkampen om 30-årige landslagsbacken Jonas Ahnelöv.
Rögles sportchef Chris Abbott har länge varit på jakt efter spets på backsidan. I juli lämnade han följande lägesrapport:
– Det finns för tillfället ganska många tillgängliga, det är erfarna backar som är utan kontrakt och som jag tror skulle vara bra förstärkningar. Sedan finns det inte så många svenska killar, vilket hade varit att föredra.
En av de där få svenska backarna som funnits på marknaden är Jonas Ahnelöv. Vi har tidigare skrivit att Rögle ska ha varit intresserade av 30-åringen, som tillbringat de tre senaste säsongerna med Avangard Omsk i KHL. Förra säsongen spelade Ahnelöv 17 landskamper med Tre Kronor, däribland tre i OS-turneringen i Sydkorea.
Jonas Ahnelöv har även gjort tre år i AHL, spelat 308 SHL-matcher för Frölunda och Modo (där han även var lagkapten 2014–15) och noterats för 66 A-landskamper.
Den 1 maj meddelade Avangard Omsk att Jonas Ahnelöv inte skulle bli kvar i klubben och under sommaren har flera SHL-klubbar visat intresse för den 188 centimeter långe och 100 kilo tunge backen.
Under söndagen var Hockey news först med att berätta att Jonas Ahnelöv besökt Lindab arena och att samtalen med Rögle återupptagits.
Enligt våra uppgifter ska Jonas Ahnelöv nu ha bestämt sig för spel i Rögle. Det är inte känt hur långt kontrakt det handlar om.
Tidningen har förgäves sökt Rögles sportchef Chris Abbott för en kommentar.
Fakta

Jonas Ahnelöv

Ålder: 30 (född den 11 december 1987).

Längd/vikt: 188 cm/100 kilo.

Moderklubb: Flemingsbergs IK.

Seniorkarriären i korthet: Frölunda (2005–08), San Antonio Rampage, AHL (2008–11), Modo, SHL (2011–13), Frölunda (2013–14), Modo (2014–15), Avangard Omsk, KHL (2015–18).

Gå till toppen