Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

E-hälsoföretag tar in 65 miljoner i nytt kapital

Malmöbaserade Arthro Therapeutics har tagit in 65 miljoner kronor i en finansieringsrunda ledd av riskkapitalbolaget Alfvén & Didrikson. Pengarna ska användas till att nå ut med bolagets e-hälsotjänst på global nivå.

Jakob Dahlberg är vd på Arthro Therapeutics AB som utvecklar webbtjänsten Joint academy.Bild: Hussein El-Alawi, Ingemar D Kristiansen
I våras stängde bolaget en finansieringsrunda på 20 miljoner kronor, med Bjäre Invest, Incos Invest, LU Holding, Sophia Bendz och Mårten Öbrink bland investerarna.
Nu får Malmöbolaget ytterligare ett kapitaltillskott på 65 miljoner kronor genom en så kallad A-runda, som syftar till att säkerställa att bolagets affärsmodell är skalbar och går hem i stugorna hos en bredare publik.
Med pengarna hoppas bolaget kunna nå en global marknad för sin tjänst, en webbaserad behandling mot artros.
– Vår vision är att bli standardbehandlingen för artros globalt. Finansieringen vi får in nu hjälper oss att nå målet, säger Jakob Dahlberg, vd för Arthro Therapeutics som utvecklar Joint Academy.
Läs mer: 20 nya miljoner ska ta skånskt e-hälsoföretag ut i världen
Läs mer: Tre stora försäkringsbolag satsar på artrosbehandling på nätet
Läs mer: Hampus Jakobsson investerar i ungt e-hälsobolag
Läs mer: Artrosbehandling på nätet kan hjälpa hundratusentals
Fakta

Arthro Therapeutics

Säte: Malmö.

Omsättning (2017): 1,5 miljoner kronor.

Antal anställda (2017): 21.

Resultat efter finansnetto (2017): minus 10,5 miljoner kronor.

Gå till toppen