Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Majstorovic lämnar Brommapojkarna

Tränaren Luis Pimenta fick sparken från Brommapojkarna efter anklagelserna om mobbning, rasism och sexism. Nu lämnar även klubbens hårt kritiserade sportchef Daniel Majstorovic den fotbollsallsvenska klubben.

Daniel Majstorovic.Bild: Sören Andersson/TT
"Brommapojkarna har i dag fått Daniel Majstorovics uppsägning i anslutning till den turbulens som den senaste veckan drabbat vår förening. Daniel har därmed valt att ge Brommapojkarna möjligheten att se över sin herrorganisation", skriver BP på sin webbplats.
Majstorovic själv uttalar sig:
"Jag vet att spelare och ledare har den kompetens som krävs för att lösa det allsvenska kontraktet. Jag önskar föreningen all lycka under höstens matcher och i framtiden."
Den förra landslagsstjärnan Majstorovics besked kommer bara dagen efter att Brommapojkarna gjort sig av med tränaren Luis Pimenta, som har anklagats för ett ledarskap präglat av sexism, rasism och mobbning. En bild som flera spelare anonymt vittnade om i en granskning som Aftonbladet publicerade i förra veckan.
Pimenta bemötte i måndags kritiken i ett pressmeddelande där han erkände att han har använt ord som "balls" och "pussy", men menade att det är vanligt förekommande uttryck i omklädningsrum inom seniorfotbollen. Efter Aftonbladets granskning tog Pimenta timeout och BP tillsatte en utredning för att undersöka uppgifterna. En utredning som därefter ledde till att både Pimenta och den assisterande tränaren Goncalo Pereira fick sparken.
Sportchefen Daniel Majstorovic var länge tyst, men uttalade sig till slut i Expressen. Å ena sidan erkände han att Pimenta vid åtminstone ett tillfälle har använt ett nedlåtande rasistiskt ord mot en spelare. Å andra sidan sade Majstorovic att det "absolut inte funnits någon rasism eller sexism i BP", och menade vidare att flera av uppgifterna som framkommit kring Pimenta är felaktiga.
– Men jag måste så klart rannsaka mig själv här också. Kunde jag gjort något annorlunda för att få reda på sånt här tidigare? sade Majstorovic till Expressen.
Nu har rannsakningen alltså lett fram till att han lämnar Brommapojkarna.
BP skriver på sin webbplats att klubben kommer att utse en manager, en kombinerad tränar- och sportchefsroll. Tills vidare har Roger Palmgren, ansvarig för pojklagen i klubbens akademi, tagit över positionen som huvudtränare.
Gå till toppen