Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Malmöföretag bygger ut och nyanställer

Malmöföretaget Paxxo investerar 50 miljoner kronor i sin anläggning för tillverkning av sopsäckar. Samtidigt nyanställer företaget en handfull medarbetare.

Henrik Péters är vd för sopsäcksföretaget Paxxo som bygger ut sin produktionsanläggning i Malmö.
Bakgrunden till investeringen och personaltillväxten är att företaget upplever en stark efterfrågan på sina produkter. I det här fallet handlar det om slitstarka sopsäckar inom flera avfallssegment.
– Det här är den största satsningen vi gjort i företagets historia. Vi får en rejält större produktionskapacitet och plats att expandera ytterligare många år framöver. Vi ser en ökad efterfrågan i många segment, men kanske framför allt inom livsmedelsproduktion och restaurang, säger Henrik Péters, vd för Paxxo vars produkter säljs via partners i 40 länder.
Malmföretagets lösning bygger på ett ställ som laddas med en säckkassett, och med några handgrepp förpackas avfallet i en full säck. Principen påminner om att stoppa korv, vilket gör att ingen plast används i onödan.
Fakta

Paxxo

Grundat: 1980.

Säte: Malmö.

Omsättning (2017): 86,6 miljoner kronor.

Antal anställda (2017): 34.

Resultat efter finansnetto (2017): 10,5 miljoner kronor.

Gå till toppen