Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Otäck huvudtackling mot Redhawksstjärnan: ”Brutalt fult”

CHL-resan till Minsk blev kostsam för Malmö Redhawks. En stjärnsmäll som innehöll en brakförlust och två skador.
– Djävulskt tråkigt. Nu är vi här igen, precis som förra säsongen, med fem-sex man skadade, sa Peter Andersson efter Yunost Minsks seger med 6–2.

Marcus Sylvegård drabbades av något som såg ut som en förmodad knäskada efter en närkamp och fick hjälpas av isen.
Lars Bryggman råkade ut för en huvudtackling och fick även han assistans för att ta sig ut från rinken – på ostadiga ben.
– Det är grymt, det handlar om två spelare som börjat säsongen väldigt bra. Tacklingen på Bryggman var brutalt ful, vi har sett den på video. Den träffade illa, sa Peter Andersson.
Betecknar du skadorna på Sylvegård och Bryggman som allvarliga?
– Vad är allvarligt? De ska båda få träffa läkare innan vi säger det, men de är inte aktuella för spel i nästa match [TPS Åbo på lördag].
Ingångsvärdena från söndagens enkla seger mot Minsk i Malmö (4–1) var som bortblåsta i Vitryssland.
Redhawks start var direkt svag mot ett heltänt Minsk.
Efter 4.34 var det 2–0 till vitryssarna.
Och efter 37 sekunder av mittperioden stod det 3-0.
– Uppenbart att vi inte startade som vi ville göra, vi hamnade i konstant stressade situationer. Det blev en match som vi inte kunde kontrollera som vi ville. Den blev annorlunda, det här var läropengar, sa Peter Andersson.

Redhawks skadelista

Spelareposition
Niklas Arellback
Henrik Hettaforward
Emil Molinforward
Lars Bryggmanforward
Marcus Sylvegård
Redhawks uppträdde odisciplinerat, drog på sig utvisningar och hade inte ett vattentätt boxplay. Minsks 4–0 var det tredje powerplaymålet för aftonen.
– Vi hade elva tvåminutersutvisningar, det beror på något, sa Peter Andersson.
Vad?
– Fokuseringen, att man inte riktigt är inne i det och ligger nära motståndarna. Sedan kan man diskutera några av utvisningarna, men det går inte att skylla på det.
Redhawks reducerade två gånger om genom Konstantin Komarek respektive Malte Setkov. Den sistnämndes mål kom med elva sekunder kvar av kampen.
Men på det stora hela räckte inte Redhawks till.
– Det var för mycket bjudkalas, för många utvisningar och boxplay var inte tillräckligt bra – och för stora individuella misstag, sa Peter Andersson.
Peter Andersson var besviken på många plan efter förlusten mot Minsk.Bild: MATHILDA AHLBERG
Gå till toppen