Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny plan för bostäder på Östra Rinnebäck

Nu görs en ny detaljplan för bostäder på Östra Rinnebäck i Kävlinge. Samtidigt förbereder Krutmöllan en ny förbränningsanläggning för djurkadaver tre kilometer bort. Stanken därifrån stoppade byggplanerna förra gången.

Att bygga bostäder och verksamheter på den kilformade tomten, mellan Harrievägen och väg 104, har funnits med i kommunens planer länge. För några år sedan stoppades dock planerna på grund av stanken från Krutmöllans fabrik.
– Det var stora luktproblem då, för många år sedan, så vi lade ner planerna, säger Pia Almström (M).
Nu börjar man dock om och gör en ny detaljplan. På onsdagens planutskott tog man beslutet att avskriva den gamla detaljplanen och börja på en ny.
– Vi tar om det från början, vi behöver uppdatera, men intentionerna är desamma: här ska bli både bostäder och verksamheter, säger Pia Almström.
Förra gången talade man om ett 50-tal småhus och småindustri som skulle bli ett bullerskydd mot väg 104.
Läs också Kävlinge vill växa österut när Krutmöllan slutat lukta
Grundundersökningarna av mark, vatten och luft är redan klara.
Det stinker inte längre om verksamheten vid Krutmöllan, men samtidigt planerar företaget att utöka sin verksamhet med ett nytt krematorium för djurkadaver.
– Vi har inte startat krematoriet än, det blir inte förrän 2019, meddelar Leo Virta som är vd på Konvex AB som driver Krutmöllan.
Pia Almström säger att den inte påverkar planerna:
– Krutmöllan har garanterat att det inte ska lukta överhuvudtaget. Om det ändå gör det så får vi ge dem ett föreläggande – så att de ser till att det inte luktar. Annars får de stänga, säger Pia Almström (M).
Gå till toppen