Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SD prioriterar inflytande framför ideologi i kommunerna

Mycket talar för att Sverigedemokraterna kommer få ökat inflytande efter söndagens val. I flera sydvästskånska kommuner säger SD att de är redo att samarbeta med vilket parti som helst – oberoende av partifärg. Så vad får man egentligen om man röstar på partiet i kommunvalet?

De lokala SD-företrädarna. Från vänster uppifrån: Karl-Johan Persson, Henrik Ekberg, Richard Olsson, Christer Swahn, Ronny Johnsson, Jimmy Ringström. Alla utom Christer Swahn i Burlöv säger sig vara redo att samarbeta med vilket parti som helst efter valet.Bild: Sverigedemokraterna Anette Persson Picasa Johanna M Karlsson
Vellinge, Svedala, Kävlinge, Staffanstorp, Lomma och Burlöv. I alla dessa kommuner gick Sverigedemokraterna framåt i förra valet. I Burlöv är SD nu näst största parti. I Staffanstorp, Svedala och Kävlinge är partiet det tredje största.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen