Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Skanska börjar bygga spårvägsdepå

Det blir Skanska som ska börja bygga spårvägsdepån i Lund. Det beslutade regionstyrelsen under torsdagen. Bygget kan komma igång nästa månad.

Visionsbild av spårvagnsdepån.Bild: Skånetrafiken
I våras stod det klart att inget företag lämnat anbud på att bygga hela spårvägsdepån. Projektet har efter det delats upp i mindre delar.
Skanska ska ansvara för allt markarbete och för att bygga spåren och andra tekniska installationer. Företaget ska också samordna upphandlingen av själva byggnaden.
– Tidplanen är inte ändrad. Trafikstarten är planerad till våren 2020, säger Håkan Henmyr, projektchef på Skånetrafiken.
Han räknar med att Skanska kan komma igång i mitten av oktober.
– Om allt sedan går enligt plan och det inte hakar upp sig så kan bygget av själva byggnaden komma igång i februari nästa år.
I regionstyrelsens beslut ingår att använda 90 miljoner kronor till projektet. Det ingår också ersättning för redan utförda arbeten på tomten och ökade projekteringskostnader som en följd av att det inte lämnades in några anbud i våras.
Förra året senarelades den planerade trafikstarten av spårvägen från 2019 till 2020. Det gjordes när det stod klart att spårvägsdepån inte kunde bli klar enligt den tidigare planen.
Gå till toppen