Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lokal debatt: Vad vill Moderaterna göra med skolan i Staffanstorp?

Att ställa ut vallöften är en sak, viljan att leverera är en annan. Det skriver Gisela Nilsson (L).Bild: Lars Pehrson/SvD/TT
Moderaterna i Staffanstorp skriver att man går till val på skolan. På affischer, i debattinlägg, i sociala medier och på sin hemsida beskriver man vikten av en väl fungerande skola, men ingenstans finns det beskrivet vad man vill göra för att uppnå detta.
Vi i Liberalerna (tillsammans med C och KD) lade en gemensam budget för 2018 som innehöll satsningar på ca 20 miljoner kronor, varav 12 miljoner till skolan (ökad digitalisering, högre skolpeng, utökade timmar för barn till föräldrar som är arbetslösa/föräldralediga och specialpedagoger i förskolan).
Vi undrar naturligtvis varför M inte kunde ställa sig bakom dessa satsningar om nu M anser skolan så viktig? Kan det ha varit för att det krävdes en skattehöjning på 35 öre, cirkaa 90 kronor per månad för en medelinkomsttagare för att genomföra detta, eller berodde det på något annat?
Till ovanstående lista ska läggas Liberalernas satsning i riksdagsbudgeten på lärarassistenter, vilket skulle ge Staffanstorp 44 stycken på våra skolor. Andra vuxna som kan avlasta lärarna.
Allt för att göra det vi anser lärarna är bäst på, att lära ut.
Att ställa ut vallöften är en sak, viljan att leverera är en annan.
För en liberal kommer alltid skolan först!

Gisela Nilsson, Liberalerna

Förste vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden
Gå till toppen