Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Läsartext: Vi vill utmana normerna för byggande och stadsplanering

Undertecknaren Lena Sjöstrand framför Nathan Coleys ”And We Are Everywhere”.Bild: Sandra Henningsson
Svar till Sven Hellström, Sydsvenskan 28 augusti.
Läs mer: Kyrkan ska inte lägga pengar på fånerier
Råängen ska fungera som en plattform för samtal om vad som sker på Lunds domkyrkas mark i Brunnshög. Vi har som mål att utmana gängse normer för byggande och stadsplanering, och det gör vi genom att starta Råängens konst- och arkitekturprogram. Programmet ska verka för att skapa engagemang och bjuda in till samtal och öppna diskussioner för att skapa en vision för hur framtidens liv i en helt ny stadsdel i Brunnshög kan levas, innan det faktiska byggandet sätter igång.
Vi strävar efter att Domkyrkans värderingar och erfarenheter vävs in på ett sätt som både ger historien liv och går framtiden till mötes. Det här är första gången i modern tid som Domkyrkan valt att spela en nyckelroll i hur den egna marken utvecklas, med målet att skapa ett bostadsområde som möjliggör nya sätt att leva, lära och arbeta. Projektet Råängen finansieras helt av Domkyrkorådet och belastar inte kyrkoavgiften. Katedralens medel kommer från egen förvaltning av mark, stadsfastigheter och kapital.
I höst startar samarbete med arkitekterna Brendeland & Kristoffersen för kommande projekt under 2019 och samtalet fortsätter kring Nathan Coleys verk ”And We Are Everywhere” - varmt välkommen att delta!

Lena Sjöstrand

Kaplan i Lunds domkyrkoförsamling

Mats Persson

Domkyrkokamrerare, Lunds domkyrka
Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen