Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Lokal debatt: Ägna dig åt din egen politik

Ett av våra vallöften är att stärka elevpengen under den kommande mandatperioden, skriver Nino Vidovic (M).Bild: Lars Pehrson / SvD / TT
Replik på debattinlägg från Gisela Nilsson (L), Sydsvenskan 6 september.
Läs mer: Vad vill Moderaterna göra med skolan i Staffanstorp?
Det är med förvåning jag tar del av onsdagens debattinlägg där Gisela Nilsson, Liberalerna, ifrågasätter Moderaternas skolpolitik.
Samma Gisela Nilsson som är vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Staffanstorp och under snart fyra år samarbetat nära med undertecknad och övriga moderater i nämnden. Under denna period har Gisela Nilsson som vice ordförande stött och bifallit Moderaternas förslag i närapå 100 procent av de cirka 400 ärenden som har behandlats.
Under dessa fyra år har nämndens budget stärkts med nästan 114 miljoner kronor (över 20 procents ökning). Vi har idag hög behörighet bland våra lärare, en stark rektorsgrupp och meritvärden hos våra avgångselever som 2016 (238,6) och 2017 (239,5) var de högsta någonsin i vår kommun.
Ett av våra vallöften är ordning och reda i skolan, något vi genom flera beslut redan visat att vi prioriterar. Ett annat vallöfte är att stärka elevpengen under den kommande mandatperioden, det vill säga resurserna ute i skolorna nära eleverna. Resurser som rektorn kan använda till att avlasta lärarna med exempelvis lärarassistenter och stärka organisationen kring den enskilda eleven genom ökad lärartäthet och till exempel specialpedagoger. Att en politiker från annat parti har synpunkter på att Moderaterna inte framfört dessa och andra vallöften tillräckligt tydligt är bara märkligt.
Det är tråkigt när valrörelsen plockar fram det sämsta hos politiker. Nej, Gisela Nilsson (L), fokusera på din egen politik och var liksom jag nöjd över vårt goda samarbete i barn- och utbildningsnämnden under snart fyra års tid.

Nino Vidovic, Moderaterna

Ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Staffanstorp
Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen