Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fyra dagars semester - sen väntade dubbla träningspass

Sedan i måndags har större delen av MFF-truppen haft en kort semester. Några landslagsspelare har fått rycka in tidigare för olika nationer. På fredagen återförenades resten.

Då blev det två pass ute på hybriden vid stadion.
– Några övningar kan göras i gymmet, men jag vill hellre göra det på planen. Det är aldrig fel med frisk luft och det var en skön morgon, sa tränaren Uwe Rösler efter eftermiddagspasset.
Arnor Traustason är iväg med Island, Fouad Bachirou med Komorerna, Anders Christiansen till slut med Danmark, Egzon Binaku med Albanien och Franz Brorsson spelar med svenska U21-landslaget.
Av övriga saknades bara lårskadade Carlos Strandberg och Guillermo Molins, som Sydsvenskan berättade redan i går.
– Det såg bra ut. Det var energifyllt. Det brukar ta ett par dagar efter en ledighet, men det såg bra ut, förklarade Uwe Rösler.
MFF tränar lördag inne på gamla stadion (hybriden är fortfarande för hård för vissa spelare om passen kommer för tätt), söndag är ledig, måndag blir det ett pass - sen väntar två igen på tisdag. Något vi inte sett så ofta med MFF.
– Vi ska träna på några saker vi vill utveckla; motpress (counter press), spelet i sista tredjedelen och strukturellt mittfältsspel, förklarade MFF-tränaren.
Onsdag ledigt, sen träning torsdag och fredag innan det är allsvensk återstart på lördag i Östersund.
– Sen väntar sju matcher på 24 dagar. En liknande utmaning som den vi just haft, men inte under lika lång tid, påpekade Uwe Rösler. Vi avrundade den förra perioden bra med segern mot BP, sen har det varit skönt med några dagar ledigt. Det har varit intensivt.
Rösler själv åkte till England, där han bodde senast, för att fixa en del praktiska saker.
– Det var skönt med ett par dagar i England och få vara med familjen. Vi hämtade hem vår hund och körde hit bilen som var kvar i England. Det blev en nordeuropeisk resa. Vi passerade en stadion där jag trodde vi skulle spela, men det visade sig vara Gent och inte Genk...
Gå till toppen