Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lugi redo retas med topp tre: ”De enda som kan slå dem”

H65 Höör väntas göra upp om SM-guldet med Sävehof och Skuru, men Lugi är redo att retas med topptrion i damernas handbollsliga SHE. – Av de andra lagen är vi de enda som kan slå dem, säger tränaren Dragan Brljevic.

Dragan Brljevic med besvikna spelare i Skuru respektive Sävehof samt en uppgiven Ola Månsson i ett möte med Lugi förra året. Foto: Bildbyrån
De regerande mästarna från Höör tappade titeln i våras i ett sekunddrama mot mesta mästarna Sävehof.
– Det svider än, men å andra sidan gör det mitt jobb lättare, eftersom tjejerna absolut inte vill vara med om något liknande igen, säger H65-tränaren Ola Månsson.
När tränare och lagkaptener från de tolv SHE-klubbarna samlades på torsdagens upptaktsträff i Malmö så stod det klart att tre lag väntas göra upp om SM-guldet.
Bland tränarna var H65 Höör den starkaste favoriten med sex röster följt av Stockholmslaget Skuru med fyra röster och regerande mästarna Sävehof med två.
Lugitränaren Dragan Brljevic är helt okej med det. Målsättningen är att ta sig till slutspel som sexa.
– Vi har tappat tre klasspelare, säger han.
Med Ebba Engdahl försvinner värdefull rutin, men Dragan Brljevic ser också möjligheter med ett mer offensivt balanserat lag.
– Det blir fler tvåvägsspelare och färre byten, snabba avkast, vi ska trycka mer och kontra mer.
Sedan tror och hoppas han mycket på eviga supertalangen Hannah Flodman.
– Hon har varit vår klart bästa spelare under försäsongen, jag tror detta blir hennes år, säger Dragan Brljevic.
Precis som herrarna så överger damerna en avgörande SM-final. I stället avslutas slutspelet med en finalserie i bäst av fem matcher.
– Jag tycker det är synd. Vi är inte bortskämda med storpublik på damsidan. Det är en fantastisk happening för tjejerna att spela inför välfyllda läktare i en jättearena, menar Dragan Brljevic.
Skånska kollegan Ola Månsson välkomnar däremot det nya upplägget, trots att Höör tvingas byta hemmaplan i en eventuell SM-final och sannolikt då spelar i Eslöv precis som i Europaspelet.
– Jag måste se till det sportsliga. Förlorar du tre matcher så kan du inte skylla på otur, så bästa laget vinner, säger Ola Månsson.
H65 Höör får bekänna färg direkt borta mot Skuru på onsdag i nästa vecka, medan Lugi tar emot Skövde i sin premiärmatch hemma i Lund nästa söndag.

Så spelas premiäromgången

Onsdag 12 sep: Skuru–H65 Höör
Torsdag 13 sep: Kristianstad–Sävehof, Önnered–Kungälv, BK Heid–Boden
Fredag 14 sep: VästeråsIrsta–Skara
Söndag 16 sep: Lugi–Skövde
Läs alla artiklar om: Handboll: SHE 2018/19
Gå till toppen