Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Miljöpartiets nya toppnamn vill bygga på höjden

Bygg flervåningshus istället för villamattor i Staffanstorp. Det vill Maria Zingmark som är Miljöpartiets andra namn inför valet på söndag.

"Vi är ganska långt efter när det gäller miljön i Staffanstorp jämfört med Lomma", säger Maria Zingmark (MP).Bild: Fredrik Hjerling/Miljöpartiet
Vem är du?
– Jag är 37 år och flyttade till Staffanstorp för drygt två år sedan, och kom då in i samhälls- och miljöbyggnadsnämnden här. Jag har innan dess bland annat suttit i miljönämnden i Malmö. Jag jobbar på kontaktcentret i Lomma, där vi gör allt från att registrera faderskap och bygglov till att ta hand om vikariebanken.
Vad tar du med dig av dina erfarenheter från Lomma och Malmö i Staffanstorpspolitiken?
– Vi är ganska långt efter när det gäller miljön i Staffanstorp jämfört med Lomma, trots att det är samma politiska styrning. I Staffanstorp finns ju inte ens någon miljöstrateg. Och det hållbara tänket finns på ett annat sätt i Malmö och Lomma, redan på detaljplanenivå.
Vilka frågor vill du driva om du kommer in i fullmäktige?
– Jag tycker att det är viktigt att det finns grönområden i kommunen. Istället för villamattor bör vi därför bygga på höjden. Det är helt ok att bygga, bara vi tänker på de gröna områdena och att det finns möjlighet till olika slags rekreation i dem. Det är viktigt att det finns variation, och att de olika grönområdena binds ihop.
Gå till toppen