Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Ska gående behöva söka skydd i trädgårdar?

Vissa cyklister tror att de har ensamrätt till gång- och cykelbanan, skriver Gerthie Andersson.Bild: Emil Sandgren
Jag bor längs Segemöllegatan på öster i Malmö. Längs gatan har man lagt kombinerad cykel- och gångbana. Här är det direkt livsfarligt för gående speciellt med barnvagnar och småbarn samt hundägare att gå. Här kör man med flerväxlade cyklar och mopeder i högre hastigheter än vad bilarna ute på gatan tillåts göra. Det är inte meningen att vi som går ska behöva söka oss ut i diket eller in i privata trädgårdar för att känna oss trygga. Förstår inte vad man tänkt på när man gjorde denna gång- och cykelbana. Vissa cyklister tror att de har ensamrätt till denna väg. Det hade varit bättre om man gjorde en cykelbana längs vallen på motsvarande sida i stället så gående slipper vända sig om hela tiden för att inte bli påkörda. Och hur många använder ringklockan?
Det finns säkert flera sådana leder i Malmö. Detta är inte trafiksäkert. Ett barn kan hastigt springa ut framför cykel eller moped. Vad händer då? Jo då har vi två skadade och förhoppningsvis inte döda personer. Jag hoppas att man ändrar på dessa fartleder.

Gerthie Andersson

Malmö
Gå till toppen