Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokal debatt: Svedala IF är viktig även för Moderaterna

Den lösning vi erbjuder Svedala IF är att vi möjliggör för dem att själv bygga en klubbstuga vid Aggarpsvallen, skriver Lars Nordberg (M).Bild: SUVAD MRKONJIC
Svedala IF har gjort en fantastisk resa som klubb i 110 år, och har vidareutvecklat sin verksamhet sedan Svedala kommun anlade nya fotbollsplaner på det nya området vid Aggarpsskolan. Svedala kommun har inom kultur- och fritidsnämnden satsat mycket pengar på att stödja alla föreningar som bedriver verksamhet för barn och ungdomar.
Svedala IF står idag för cirka 20 procent av alla aktiviteter som kommunen lämnar bidrag till. Ytterligare ett stort antal föreningar står för majoriteten, de övriga 80 procenten.
Svedala IF har sedan 2013 disponerat tillfälliga paviljonger som innefattar omklädningsrum, kiosk, tre kontorslokaler, konferensrum samt klubblokal. Dessa lokaler har man använt till en mycket låg kostnad.
Den nuvarande byggnaden var tänkt som en tillfällig lösning i väntan på sporthallen som skulle bli den samlande ytan för tätortens utomhusidrott och hallens inomhusidrott. En plats för föreningar att samverka i, att mötas, och där barn och ungdomar på ett naturligt sätt möter många olika föreningsverksamheter.
Den nya sporthallen, Aggarpsvallen, innehåller alla de funktioner som finns i de nuvarande paviljongerna, men de ligger 300 meter från de nuvarande fotbollsplanerna. Det skall dock anläggas ytterligare två fotbollsplaner 2020 som då ligger betydligt närmare sporthallen.
Svedala IF har varit mycket tydliga med att de önskar en egen klubbstuga i anslutning till Aggarpsvallen. Som Moderater vill vi i största möjliga mån behandla alla föreningar lika.
Eftersom Svedala IF är en viktig förening, har både vi och tjänstemännen lagt ned ett stort arbete för att beräkna och förbereda en möjlighet för en helt ny klubbstuga som kan tillmötesgå Svedala IF:s behov. Vi presenterade fredagen den 31 augusti denna lösning för klubben tillsammans med våra samarbetspartier Centern, Liberalerna och Barapartiet.
Den lösning vi erbjuder Svedala IF är att vi möjliggör för dem att själv bygga en klubbstuga vid Aggarpsvallen, men att vi stödjer dem i detta, på samma sätt som vi gav stöd till Svedala tennisklubb för att de skulle kunna bygga ut sin tennishall. Genom att stödja Svedala IF erbjuder vi dem en möjlighet att ordna sig en ny klubbstuga. Ingen dyr, tillfällig paviljonglösning utan en helt ny byggnad med sikte inställt på föreningens framtid.

Lars Nordberg (M)

1:a vice ordförande Svedala kultur- och fritidsnämnd
Gå till toppen