Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Svensson kan förlänga med Seattle

IFK Göteborg ser ut att få vänta på Gustav Svenssons återkomst till klubben han lämnade i januari 2016. Landslagsmittfältaren ligger i förhandlingar med Seattle om en kontraktsförlängning. – Jag vill hjälpa IFK men vi får se om det blir efter detta året eller nästa, säger Svensson.

Gustav Svensson kan stanna ytterligare ett år i Seattle Sounders i den nordamerikanska proffsfotbollen.Bild: Maja Suslin/TT
IFK Göteborgs sportchef Mats Gren planerade att träffa Svensson inom kort för att diskutera framtid med 31-åringen.
– Vi har sagt att vi får skjuta på mötet eftersom jag inte vet hur planerna ser ut framöver. Seattle vill ha kvar mig och vi får se hur den förhandlingen går först innan jag ger några besked till Mats eller någon annan.
Svensson har på kort tid fått en stark position i MLS-klubben – dessutom gillar han staden på USA:s västkust.
– Jag trivs jättebra med fotbollen och allt runt omkring och familjen trivs jättebra. Det känns dumt att kanske flytta nu när vi trivs så bra och om förhandlingen går bra.
Svenssons nuvarande kontrakt med Seattle Sounders går ut i år. IFK Göteborg har närt förhoppningar att få loss honom till nästa allsvenska säsong och pratat regelbundet med mittfältaren.
– Vi har alltid haft kontakt och jag kommer upp till Kamratgården varje gång jag är i Göteborg. Vi pratar alltid lite.
Någon längre förlängning med Seattle är inte aktuell.
– För min del är det ett år som gäller. Jag och familjen har varit ute ett år i Kina och två i USA och det är lång tid att vara borta så länge från Sverige, säger Svensson.
Seattle fick ett flertal anbud på Svensson i samband med sommarens VM i Ryssland, men klubben vägrade sälja honom.
Läs alla artiklar om: Fotboll: MLS 2018
Gå till toppen