Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tufft schema för FCR: ”Måste prestera”

Efter landslagsuppehållet är det vardag för FC Rosengård igen. En tuff sådan. Under resten av september är det matcher i massor. I Damallsvenskan, cupen och Champions League.
– Det finns ingen förståelse för att förlora då och då. Vi måste prestera, förklarar FCR-tränaren Jonas Eidevall.

Jonas Eidevall och Damallsvenskans skytteligaledare, FCR:s Anja Mittag.Bild: Bildbyrån
På lördag är det omstart i Damallsvenskan. Djurgården kommer till Malmö och det är en match som Rosengård ska vinna. Även om Eidevall varnar för motståndarna.
– Djurgården är ett välorganiserat lag som spelar ett kompakt försvarsspel och de har ett bra passningsspel. Under sommarens transferfönster har de värvat Julia Spetsmark som är snabb och duktig på att sticka i djupled.
– De är också bra på fasta situationer, duktiga i luftrummet offensivt – så det är också en faktor för oss att hantera.
Men tiondeplacerade Djurgården måste besegra om FCR ska hänga med i toppstriden.
– När vi presterar bra och är effektiva har jag svårt att se att vi ska förlora någon match över huvud taget och Djurgården är inget undantag. Vi har en sådan hög nivå i vårt spel, men det är upp till oss att hitta den nivån i spelet.
– Är man spelare eller ledare i FC Rosengård så ska man vinna varje match. Den förväntan finns i klubben. Det finns ingen förståelse att förlora en match då och då. Vi ska vinna varje match vi spelar.
Och många matcher blir det. Under resterande dryga tre veckor i september är det spel i Damallsvenskan, Cupen och dubbla möten med ryska Ryazan i Champions Leagues sextondelsfinal.
– Vi har ett så tätt schema i september så vi ligger mellan 3 och 4 dagar mellan varje match fram till 30 september. Så det finns ingen tid och sitta och räkna i en tabell. Vi måste bara förbereda oss för nästa match och prestera.
– Gör vi det kommer vi ligga bra i alla de tre tävlingarna som vi spelar i nu, menar Jonas Eidevall.
Gå till toppen