Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Varning för falska hembesök i Kävlinge

Kävlinge kommun går nu ut och varnar äldre personer för telefonsamtal där uppringaren vill boka in hembesök för att diskutera äldreboende. Kävlinge kommun uppmanar drabbade att kontakta polisen.

"Attendo bedriver ingen uppsökande verksamhet", säger Christina Bull, verksamhetschef på det nya privata äldreboendet Lyckliga gatan.Bild: Maria Sehlin
"Vi vill göra hembesök hos dig och berätta om det nya privata äldreomsorgsboendet". Så lät det i ett telefonsamtal till en äldre person boende i Kävlinge kommun i veckan.
– Attendo bedriver ingen uppsökande verksamhet. De som ringer kommer inte från Attendo utan försöker lura sig in hos de äldre genom att boka in hembesök, säger Christina Bull, verksamhetschef på Attendo.
Händelsen är polisanmäld och Kävlinge kommun har gått ut med en varning på sin hemsida.
– Vi ser jätteallvarligt på detta. Det är inte första gången det händer, tidigare har det varit andra ursäkter och det har drabbat även hemtjänsten, säger Ann-Louise Christensen, som är omsorgschef i Kävlinge kommun.
Hennes råd är att inte släppa in okända personer.
– Kävlinge kommun gör aldrig oanmälda hembesök och våra medarbetare ska alltid kunna visa upp legitimation, säger Ann-Louise Christensen.
Vid misstanke uppmanas man att kontrollringa den verksamhet som personen anger att den ringer från, eller kontakta polisen.
– Det vi är oroliga för är att uppringarna vill komma in för att ta saker. Folk är väldigt kreativa. Och fräcka, säger Ann-Louise Christensen.
Gå till toppen