Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Lokal debatt: Därför ska du som är ung rösta på Socialdemokraterna

Det är viktigt att satsa på jämlika skolor, skriver Tiba Awni från SSU.Bild: Pontus Lundahl/TT
Är du en av de unga som inte hade tänkt rösta, eller till och med någon som har tänkt rösta blankt? Låt mig tala om för dig varför din röst är viktig!
Den skrämmande samhällsutvecklingen som gör att vi blundar för att vi har ett parti som driver en rasistisk och sexistisk politik och som vill bosätta folk i husvagnar, att partier öppnar upp för ett samarbete för dem, gör att din röst väger otroligt mycket.
Valet handlar om vilka resurser och verktyg vi unga ska få och vilken människosyn vi aldrig får acceptera. Din röst på Socialdemokraterna gör att vi unga får en möjlighet att driva en antirasistisk politik för samma förutsättningar för alla.
Idag begås det minst ett hatbrott i veckan mot en svensk moské. Att hakkors kan vara det första människor ser är ett förfärligt tecken på hur stark islamofobin har blivit. Vi behöver en kamp för ett jämlikt samhälle som börjar med en jämlik skolgång, där alla barn ska kunna mötas.
Idag spelar religion, sysselsättning och härkomst roll i förhållande till den sympati du får dagen du förlorar ditt liv. Personer som mist sina liv är offer för ett klassamhälle som glömmer bort deras behov. Vi måste vara hårda mot kriminalitet, men ännu hårdare mot orsakerna som är diskrimineringen på arbets- och bostadsmarknad, bostadssegregationen och segregationen i våra skolor. Det är därför viktigt att satsa på jämlika skolor, och på att bygga så att Malmöborna kan bo i alla stadsdelar.
Vi behöver skapa trygghet så att behovet av att hamna i kriminalitet försvinner. Vi är därför stolta över satsningar på mötesplatser, något SSU Malmö har kämpat för. Vi vill se fler poliser, inte som visiterar dig utifrån vilket område du bor i som Moderaterna föreslår, utan som stöd för dig. Vi vill ha poliser som förstår vår stad, därför är vår egen polishögskola viktig.
Dessutom har vi idag den lägsta nivån på ungdomsarbetslöshet tack vara förbättringar av utbildningssystem och att fler jobb skapas. Lösningen är inte att ge dig som ung lägre ingångslöner för att locka arbetsgivare eller komma med förslag där du arbetar gratis och kallar det för ”utbildning på jobbet” som Moderaterna vill införa. Din trygghet på jobbet är det viktigaste för oss.
Din röst inför valet är en röst mellan ett jämlikt och ett orättvist samhälle. Du behöver rösta bort rasismen, och sexismen, du behöver rösta bort partier som gör det möjligt att ta ut miljarder från våra skattepengar och rösta fram ett samhälle som sätter dina behov som ung före allt annat.

Tiba Awni

Ordförande SSU Malmö
Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen