Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Niklas Wihlborg: Det började som det slutade

Bild: AVDO BILKANOVIC
HK Malmö föll mot Kristianstad.
Utmanaren lyckades inte rubba mästaren.
Bara en omgång är spelade av handbollsligan och det är lite väl tidigt att dra några slutsatser, men av vad som visades upp i Kristianstad arena på lördagen är det nog inte mycket som förändrats i slagstyrka mellan Handbollsligans två främsta lag. Kristianstad har redan tagit täten i ligan och frågan är om de kommer att släppa den ifrån sig någon gång under den här säsongen.
Inget av förra årets SM-finallagen stod för någon mästerlig insats på lördagen. Men det handlar nog mer om att de delvis är nykomponerade och ännu inte är så samtrimmade som de kan förväntas vara om några veckor.
Under lördagen fick vi i alla fall stifta bekantskap med Kristianstads spanska nyförvärv Marc Canellas som alldeles säkert kommer att bli ligans största attraktion. I den första halvleken lekte spelfördelaren handboll med Malmö och bjöd på flera briljanta framspelningar. Totalt landade han på fyra mål och fem assist i derbyt.
Kristianstads framfart i Champions League bättrar på lagets attraktionskraft och öppnar dörrar för toppvärvningar som Marc Canellas.
För Kristianstad är det också en stjärna som blir en publikmagnet och kan sätta fart på arenan. Redan på lördagen drog han ner stora applåder och jubel.
HK Malmö har ambitionen att försöka hålla någorlunda jämna steg med den svenska suveränen, men när HK tappar Linus Persson till franska ligan och Kristian Sæverås till den danska så är det mer lågprisfynd som man får förlita sig på. Bland värvningarna finns både kvalitet, rutin och talang, men inte samma stjärnglans som det är runt Canellas.
När Kristianstad snickrar på ett stjärnbygge så bygger Malmö en lagmaskin som ska snurra utan att det blir för dyrt i drift.
Lördagens premiäromgångar lyckades inte bjuda på några större överraskningar. IFK Ystads veteraner satte Ystads IF i gungning, men till slut kunde tonåringen Ludvig Hallbäck ordna en favoritseger för YIF i Ystadderbyt.
Lugi hade heller inga problem att avfärda Önnered i hemmapremiären. Segersiffrorna, 30-20, blev stora till slut, men visar att Lugi kommer att vara att räkna med i år också även kom man tappat flera viktiga veteraner som varit viktiga både på och utanför planen.
Gå till toppen