Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dubbla misstag bakom Rosengårdsvinst

Ny tung Rosengårdsskada och två supertabbar bakom en ny FC Rosengårdsvinst.

Rosengårds Anja Mittag, Lisa-Marie Utland och Caroline Seger jublar efter 1-0.Bild: MATHILDA AHLBERG
Den första halvleken började rätt långsamt och de riktigt farliga lägena uteblev. Det som inledningsvis tog mest fokus var en skada på Iva Landeka efter ungefär tjugo minuter.
Anfallaren fastnade under en närkamp i gräset med vänster foten och tog sig direkt om benet innan domaren, utan att tveka, viftade in sjukvårdare på planen. Några minuter senare fick hon lämna planen på bår och Lisa-Marie Utland byttes in.
Ett byte som skulle visa sig vara lyckat - trots olyckan bakom det.
Bara minuterna senare träffade nämligen Djurgårdsmålvakten Gudbjörg Gunnarsdottir en framåtrusande Utland i magen, efter en lite för lös hemåtpassning - och bollen studsade in i mål.
Förutom några distansskott från FCR:s Sanne Troelsgaard och en Djurgårdsnick strax utanför, bjöd den första halvleken inte på jättemycket mer än ledningsmålet. 1-0-resultatet speglade med andra ord en halvlek som hemmalaget kontrollerade utan större problem.
Den andra halvleken fortsatte på ungefär samma sätt som den första. FCR styrde spelet och ett svårforcerat Djurgården fortsatte att försvara sig djupt ner i planen. Men efter en timmes spel kunde FCR näta igen.
Samtliga i publiken jublade efter att Anja Mittag, på nära håll, styrt in ett avslut utifrån av Fiona Brown i mål. Men efter att laget samlats i en klunga för att fira 2-0-målet valde domarteamet att döma bort målet för offside.
Trots det bortdömda målet fick både hemmapubliken och FCR-spelarna till slut ändå fira ett 2-0-mål.
Med en kvart kvar gjorde FC Rosengård nämligen ytterligare mål. Även denna gång kom målet efter ett nytt misstag från en Djurgårdsspelare. Återigen var det en dålig hemåtpassning som låg bakom målet. Den här gången var det däremot Caroline Seger som läste av passningen och därför kunde sno åt sig bollen i straffområdet och samtidigt bli ensam med gästernas målvakt. Hon tog då med sig bollen på ett tillslag och skruvade sedan bollen runt Gunnarsdottir och in i mål.
Under avslutningen av matchen lyckades FCR få matchen dit de ville och DIF kom aldrig riktigt nära.
Gå till toppen