Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Duon nobbade svenska medier: "Kan inte tvinga"

Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf bad om att inte behöva prata med svenska medier. Och så blev det. – Vi kan ju inte tvinga dem, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
Landslagsledningen vill att spelarna ska vara tillgängliga för intervjuer under samlingarna.
Men inför Nations League-premiären mot Turkiet på måndag är det två spelare som har uttryckt önskan att inte behöva delta vid mixade zonerna: Robin Olsen, Roma, och Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United.
– De har bett om att slippa det den här samlingen, och vi kan ju inte tvinga dem till att vara med, även om vi vill att alla ska vara tillgängliga, säger landslagschefen Stefan Pettersson.
TT: Varför vill de inte?
– Vi vill inte gräva i det nu. Börjar vi diskutera det här i gruppen blir det fokus på fel saker. Vi får utvärdera det här efter samlingen, säger han.
– Då vi får gå djupare i det här och se vad vi kan göra. Om det är ett stort problem måste vi naturligtvis hjälpa till och hitta lösningar.
Victor Nilsson Lindelöf undvek svenska medier under VM i Ryssland och förklarade det då med att han "ville vara i sin bubbla".
– Det passar mig bäst och jag hoppas att alla kan respektera det. Vi är här för att spela fotboll och nu står jag här i dag. Det är inget speciellt så, men jag vill fokusera på VM, sade han i somras.
Gå till toppen