Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Grannbråk i Staffanstorp slutade med misshandel

En 58-årig man döms för att ha slagit sin yngre granne med knytnävarna.

Lunds tingsrätt dömer nu den 58-årige mannen för misshandel.Bild: Ingemar D Kristiansen
58-åringen och hans granne, som har en psykisk funktionsnedsättning och idag är 19 år, var sedan tidigare osams. Detta efter att 19-åringen ska ha skadat cyklar som tillhörde den äldre mannens barn och sedan inte velat betala ersättning för detta.
En dag i september förra året var 58-åringen på väg hem från affären, när han mötte den yngre grannen, och ett bråk uppstod mellan de båda.
Enligt tingsrätten verkar bråket ha börjat med att 19-åringen gav den äldre mannen en knuff. Därefter utdelade 58-åringen fyra knytnävslag mot sin granne, som träffade armen, revbenen och örat.
Trots att det verkar som att 19-åringen startade bråket, döms nu 58-åringen för misshandel. Enligt tingsrätten har omständigheterna inte varit sådana att den äldre mannen "svårligen kunde besinna sig" och rätten kallar hans agerande "uppenbart oförsvarligt".
Därför får han nu villkorlig dom och böter på 9000 kronor. Han ska också betala ett skadestånd till 19-åringen på 6 000 kronor plus ränta.
Själv har 58-åringen sagt att han utdelat en knuff mot sin yngre granne, men att han ska vara fri från ansvar eftersom han menar att han handlade i nödvärn.
Gå till toppen