Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Hårdingen Hardt käkade puck och avgjorde för Redhawks

Malmö Redhawks Nichlas Hardt avgjorde mot TPS Åbo, 2–1, men tvingades utgå sedan han täckt ett skott med ansiktet.

Malmö Redhawks Nichlas Hardt lämnar rinken efter att ha blivit träffad i ansiktet.Bild: KALLE PARKKINEN
– Skottet gick rakt upp på käken, men det gick bra ändå. Käken är lite stel, det känns lite ömt. Men det känns inte som om något är brutet eller att det hände något med tänderna, sa Nichlas Hardt.
CHL-mötet med TPS Åbo blev ett gigantiskt fall framåt för Malmö Redhawks jämfört med torsdagssmällen i Vitryssland: 2–6 mot Minsk.
– Vi har snackat om vissa grejer, vi försökte jobba efter grunderna vi har i laget, sa Nichlas Hardt.
Cristopher Nihlstorp var tillbaka i kassen. Han inledde med att släppa in ett tidigt straffmål signerat den sjuttonårige supertalangen Kaapo Kakko. Malmö Redhawks drog dessutom på sig ohälsosamt många utvisningar och tvingades jobba hårt.
Men hårt jobb lönar sig.
– Det var inget skönlir, men vi kunde ändå vinna matchen, det var väldigt starkt. En vinst är en vinst, sa Nichlas Hardt.
Martin Janolhs kvitterade med ett distinkt backhandskott efter ett litet solonummer.
Segermålet kom i powerplay. Tobias Ekberg sköt ett perfekt skott avsett för styrning och mycket riktigt fick Nichlas Hardt klubban på pucken och Redhawks hade 2–1.
– Ett bra skott från Ekberg som jag fick träff på. Skönt att få göra säsongens första mål. Det var väldigt bra att vi fick vinna och fortsätta leda gruppen i CHL. Starkt att åka härifrån med en vinst, sa Nichlas Hardt.
Nu har Malmö Redhawks matchledigt fram till SHL-premiären mot Mora på bortaplan den 20 september.
Gå till toppen