Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

HK Malmö föll i premiären: "Vi hade chansen"

Det var tufft och tajt när vårens två SM-finalister drabbades samman redan i inledningen av Handbollsligan. – Vi hade chansen, men vi gav oss den inte riktigt, sa HK Malmös Adam Lönn efter premiärförlusten.

Olafur Gudmundsson klev igenom Malmöförsvaret i derbyt i Kristianstad.Bild: AVDO BILKANOVIC
HANDBOLL
Handbollsligan
Kristianstad-HK Malmö 23-20 (12-10)
HK Malmö bär även den här säsongen rollen som Kristianstads främsta utmanare om SM-guldet. Redan i den första omgången visade dock Kristianstad att laget inte slagit av på takten utan rusar på mot en femte rak SM-titel.
Matchbilden blev den förväntade och med två försvarsstarka lag blev det också aningen målsnålt.
Kristianstad hade stundtals svårt att få utdelning på sitt skytte medan Malmö slarvade bort för många lägen och hade problem med Kristianstads nya offensiva försvar.
En som dock hittade målet omgående var HK Malmös kantvärvning Nils Pettersson som stod för hälften av Malmös mål i den första halvleken när laget spurtade i kapp efter en svag inledning.
– Det var skönt att vara igång och det började bra. Adam Lönn hittade ut till mig ett par gånger och sedan två straffar på det, sa Nils Pettersson som efter pausen fick se sitt lag inleda alldeles för passivt.
– Vi släppte iväg dem lite för enkelt i början på andra. Först stod vi inte så bra bakåt. När vi sedan lyckades rätta till det blev det lite för många tekniska fel och enkla misstag framåt.
Tio minuter in i den andra halvleken hade Kristianstad gått iväg till 18-12 och det såg ut som om man var på väg mot en ny storseger inför en glatt jublande hemmapublik, 4417 åskådare i Kristianstad arena.
Istället vaknade HK Malmö och sköt liv i matchen. Det kommande tio minuterna krympte man avståndet till tre mål, 20-17, och matchen levde i allra högsta grad när den gick in i sitt avgörande.
När chanserna till att komma ännu närmare dök upp förhastade Malmöspelarna sig och tog en del felaktiga beslut som renderade i utvisningar.
– Vi hade chansen, men vi gav oss den inte riktigt. När vi spelar som vi vill och följer det som vi ska göra så spelade vi stundtals riktigt bra, men sedan har man inte råd med den typen av svackor när man möter så bra lag som vi gjorde i dag, tyckte Adam Lönn som förra säsongen växte ut till en av lagets främsta nyckelspelare.
I premiären stred han tappert i försvaret och bombade in sex mål för Malmö.
Malmötränaren Stian Tönnesen fick inte sin revansch efter förlusten i vårens SM-final och var besviken på insatsen.
– Vi gav oss inte chansen själv till att vara med i matchen. Det blev alldeles för många tekniska fel, passningar i knähöjd och felaktiga byten. Det är redan svårt att spela här uppe och med det blir det så klart jättesvårt.
Gå till toppen