Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Höör inledde med seger – respass för Alingsås

Mikaela Mässing och hennes H65 Höör vann rond ett av första kvalrundan till EHF-cupen. Arkivbild.Bild: Thomas Johansson/TT
H65 Höör fick en segrande start på kvalet till EHF-cupens gruppspel. Lokomotiv Zagreb besegrades med 22–18 i det första mötet lagen emellan.
En bra start med tanke på att Zagreb var ett av de svåraste motstånden svensklaget kunde fått på förhand i den första kvalomgången.
"Försvarsmässigt gjorde vi det bra i princip hela matchen igenom. Dock var det vissa saker som förvånade mig. Sättet vi missade frilägen på och kastade bort en del bollar i kontringarna. Det var en typisk premiärmatch för oss", säger Ola Månsson, tränare i Höör, i ett pressmeddelande.
Kristin Thorleifsdottir blev bästa målskytt i Höör med fem fullträffar. Returen spelas på bortaplan i Zagreb 15 september.
För Alingsås på herrsidan är Europaäventyret dock över. Svenskarna hade tre måls försprång att gå på i bortamötet med Gorenje Velenje från Slovenien. Det räckte dock inte, då slovenerna vann med 28–22.
Gå till toppen