Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mästarna besegrade HK Malmö igen

Det tufft och jämnt mellan HK Malmö och Kristianstad i lördagens Skånederbyt i Handbollsligastarten, men på nytt slutade det som i vårens SM-final.

Kristianstad gick segrande ur Skånederbyt mot HK Malmö.Bild: AVDO BILKANOVIC
HK Malmö inledde årets handbollssäsong med en repris på vårens SM-final mot Kristianstad.
I Kristianstad arena inför 4417 åskådare kunde hemmalaget förlänga sin hemmasvit till 68 raka segrar efter 23–20 (12-10).
Båda lagen hade bytt ut en del av spelarna som var med i Scandinavium i maj.
HK Malmö som förlorat Fredrik Petersen till IFK Ystad hade ersatt med Nils Pettersson. Kantvärvningen var tillsammans med målvakten Dan Beutler ett utropstecken i första halvlek där han satte fem mål.
Hos de regerande mästarna var det spanska nyförvärvet Marc Canellas som bjöd på ett stort spel där han framför allt friställde sina lagkamrater och grundlurade hela Malmöförsvaret gång på gång.
När Dan Beutler inte fick med sig räddningarna i inledningen av den andra halvleken kunde Kristianstad göra ett ryck till en sexmålsledning, 18-12, som HK Malmö inte lyckades hämta in. Man var vid ett par tillfällen som närmast två bollar bakom.
Gå till toppen