Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Hemmaplan

Segt Lunds BK räddade vinst på hörnvariant

En gammal avdammad hörnvariant räddade hem tre poäng för ett slitet Lunds BK, som hade sviter av veckans avbrutna DM-semifinal mot Rosengård i både ben och huvud. Efter samspel mellan Jesper Möller och Martin Johansson kunde Gustav Hillstedt till slut sätta dit 1–0 i mitten av andra halvlek och avgöra matchen.
– Vi pratade i halvtid om att inte slå in höga hörnor eftersom Skövde är så starkt i huvudspelet. Så det blev en gammal variant istället och det funkade ju bra, log Lunds BK:s tränare Stefan Jansson nöjt.
Det var annars Skövde som hade mest boll, utan att vaska fram några riktigt heta möjligheter. Inte heller hemmalaget skapade särskilt mycket, men hade något skott som målvakten dock räddade.
– Det handlade mycket om att vinna duellerna och täcka skott, idag visade vi verkligen moral när vi nu var lite sega efter matchen i veckan, menade Stefan Jansson.
Vänsterkanten, med nye backen Gustav Sågänger och framflyttade Gustav Hillstedt, var framgångsrik.
– De var båda duktiga, Sågänger såg stabil ut. Men hela laget ska ha en eloge för inställningen, jag hade varit nöjd med en poäng idag med tanke på omständigheterna så tre poäng känns förstås riktigt bra, konstaterade Stefan Jansson.

Division 1 södra HERR

1
Lunds BK
  • (0-0)
0
Skövde AIK

Målskyttar

  • Gustav Hillstedt
    Gå till toppen