Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Storkross i Lugis premiär

Lugi tog emot nykomlingarna Önnereds HK i seriepremiären - och krossade dem.
– Det känns skönt, men det är på onsdag det börjar på riktigt, sa Lugitränaren Tomas Axnér.

Bild: AVDO BILKANOVIC
Det var från början till slut Lugis match. Hemmalaget tog med andra ord direkt kommandot över matchen och släppte sedan aldrig in gästerna.
Laget ledde större delen av matchen med minst tio mål.
– Jag tycker vi spelade jättebra bakåt hela matchen. Vi hade dem under långa stunder på nästan 12-13 mål och sedan kunde vi lufta bänken helt och hållet och många av killarna fick göra sin debut också, sa Axnér.
Att Lugi kunde vinna så pass bekvämt berodde enligt Axnér till stor del på hans målvakter, Anton Hagvall och Josip Cavar.
– Jag tycker att vi fick väldigt bra träff under matchen och våra målvakter, som stod varsin halvlek, låg båda över 50 procent i räddningsstatistiken. Det underlättade och gav oss en matchbild som var bra för oss. Vi var väldigt fokuserade som lag och jag tycker spelarna hade en bra anspänningsnivå inför den här matchen.
Hur var det att ha premiären avklarad?
– Det är så klart skönt. Det har varit ett långt uppehåll och det är skönt att vara igång igen och komma in i det.
Att laget vann mot nykomlingarna såg Lugitränaren som positivt, men menade att det är i nästa match som allvaret egentligen börjar.
– De är nykomlingar och ett lag som vi på pappret ska slå, men nu kommer det tre väldigt tuffa matcher på raken med Malmö, Ystad och Kristianstad. Just därför var det så klart viktigt för självförtroendet med en bra start. Men det kommer bli en annan sak att möta de lagen, sa Tomas Axnér.
För Lugi väntar närmast HK Malmö borta, redan på onsdag.
– Derby mot Malmö. Det blir en häftig match så klart, sa Axnér förväntansfullt.
Gå till toppen