Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Sydsvenskan storsatsar inför valnatten med ny sajt och specialtidning

Årets val ser ut att bli ett av de mest dramatiska i modern tid. På valdagen gör Sydsvenskan sin största digitala satsning någonsin med liverapportering och analyser för både riksdag, region och det lokala bevakningsområdet.
– Valbevakningen är vårt viktigaste uppdrag och vi satsar hårt på att ge skåningarna alla nyheter de behöver, säger Marcus Ekdahl, redaktionschef.

När vallokalerna stänger klockan 20 på valdagen dröjer det inte länge förrän valresultaten börjar ticka in på våra grafiksidor.
På valdagen den 9 september lanserar Sydsvenskan en specialbyggd sajt med ständigt uppdaterad nyhetsgrafik och liveuppdateringar. Förutom bevakningen av resultatet i valen till i riksdag och Region Skåne, kommer läsarna att få fortlöpande nyheter och analyser från de åtta kommuner som ingår i tidningens bevakningsområde, från Kävlinge i norr till Vellinge i söder.
– Vårt fokus är att leda skåningarna genom den här kvällen och valnatten med alla de verktyg som vi har till vårt förfogande, säger Marcus Ekdahl.
Hela HD och Sydsvenskans redaktion, sammanlagt över 100 journalister, är på ett eller annat sätt inblandade i valbevakningen. Reportrar kommer att vara på plats lokalt och bland annat livesända från flera valvakor. Läsarna kommer också att kunna chatta om valet med tidningens senior columnist Per T Ohlsson.
– Valbevakningen är vårt viktigaste uppdrag och vi satsar hårt på att ge skåningarna alla nyheter de behöver, säger Marcus Ekdahl.
För papperstidningens del har trycktiderna senarelagts så långt det är möjligt. När valresultat för regionen står klart klockan 02 natten till måndagen, kommer en särskild e-tidning att publiceras med de allra senaste valresultaten och analyserna.
– Jag är stolt och glad över den satsning vi påbörjade redan i slutet av förra året och som nu når sin final.
Men arbetet med valet slutar inte på valnatten.
– Man kan misstänka att det i vissa delar kan bli ett rörigt val sett till resultatet och vi kommer naturligtvis att följa upp och utveckla vår bevakning i dagarna och veckorna som följer, avslutar Marcus Ekdahl.
Fakta

Så här bevakar Sydsvenskan valet

- Ständigt uppdaterad grafik på sydsvenskan.se med valresultat från valen till riksdag, region och kommunerna i bevakningsområdet.

- Liveflöde med direktrapporter och politikerkommentarer från valvakorna i våra kommuner.

- Nyheter och analyser.

- Från 20.30 chattar Sydsvenskans senior columnist Per T Ohlsson med läsarna.

- En särskild e-tidning med de senaste resultaten och uppdateringarna.

Gå till toppen