Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokal debatt: Vi vill ta ansvar och bygga fängelset

Lennart Nilsson menar att det är allas ansvar att hjälpa till med tryggheten i samhället.Bild: JONAS EKSTRÖMER / TT
Mina synpunkter på den i Sydsvenskan införda insändaren 6 september.
Läs också Fängelseanalysen försöker jämföra med orter som inte är jämförbara
Alla vill vi väl ha ett tryggt, demokratiskt och rättssäkert samhälle som behandlar alla lika. Den yttersta garanten för ett välfungerande samhälle, demokrati, är polisen. För att denna och samhället skall fungera så tvingas ibland dessa poliser omhänderta och gripa vissa personer som gjort sig skyldiga till allvarliga brott, för att vi andra skall kunna leva i harmoni och trivsel.
De personer som funnits skyldiga och dömts av domstol till fängelsestraff skall avtjäna detsamma på en kriminalvårdsanstalt. Där hoppas jag vi är ense. Detta gör också att polisen slipper att förhoppningsvis gripa samma personer igen den närmaste tiden. För att rättskedjan skall fungera så måste ju kriminalvården ha tillgång till plats att förvara och förhoppningsvis återanpassa dessa individer. Därför blir man betänksam när vissa personer inte vill ta sitt samhälleliga ansvar, då orten befunnits lämplig av Kriminalvårdsmyndigheten, och vårt samhälle befinner sig i en svår situation och behöver allmänhetens stöd.
Varumärket Svedala. Jag var ytterst betänksam innan, då Svedala kommun inte gjort någon undersökning av dess betydelse för orten, men när så skett och detta inte hade någon större inverkan känner jag mig lugn. Detta blir givet en generell undersökning, då varje ort och dess invånare är ju helt olika, unika på sitt sätt. Men kan bland andra Täby ta sitt ansvar borde Svedala kunna ta sitt. Det blir ju inte bättre för oss om Trelleborg får densamma och lägger denna i kommungränsen till Svedala.
Kan sedan anläggningen generera ett visst antal arbetstillfällen som är tämligen säkra är detta välkommet.

Lennart Nilsson

Ordförande Trygghetspartiet
Gå till toppen