Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Max Wiman: Du välte inte bara motståndare - du vände upp och ner på oss allihop

Du var färgstark personlighet, en udda fågel i den välordnade svenska idrottsrörelsen. Du välte inte bara motståndare - du vände upp och ner på oss allihop. Du var en 56:a o bäst i världen i en av de anrikaste svenska idrotterna. Du blev idrottshistoria. Jag förmodar att den plats du begivit dig till nu aldrig blir sig lik, att det aldrig kommer att råda stiltje där mer.

VM-guldet i Göteborg - Frank Andersson presenterade sig för en gammal brottarnation och blev på sitt eget sätt folkkär.Bild: PRESSENS BILD
Av de tre VM-guld Frank Andersson tog är förstås det han tog i ett kokande Scandinavium det största, ett av de riktigt stora ögonblicken i svensk idrottshistoria. Man behövde inte vara brottningsfantast för att ryckas med - men kom ihåg att på den sida kunde många svenska idrottsvänner mycket om sporten och vår anrika historia fanns i ett starkare och färskare minne än vad det kanske gör i dag.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen