Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

En gripen efter explosion i trapphus

Räddningstjänsten larmades till Mäster Nilsgatan under natten till söndagen. Den gripne fastnade i en hiss i huset och misstänks ha orsakat explosionen.

Bild: Patrick Persson
– Det var bara att plocka ut honom ur hissen, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral i region syd.
Flera personer slog larm om explosionen. Vid 01,47 på natten mot söndagen gick larmet till räddningstjänsten, polis och ambulans som ryckte ut till platsen.
När polisen anlände upptäcktes en person som fastnat i hissen i samband med explosionen.
- Vi tror att han orsakat explosionen och sedan fastnat i hissen. Vad som har exploderat vet vi inte ännu, säger Tommy Bengtsson, vakthavande befäl hos polisen.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Flera oroliga boende i fastigheten hade tagit sig ner på gatan där de förhördes av polis. Vid 02.30-tiden satte polisen upp en avspärrning runt det berörda trapphuset.
- Bombtekniker har varit på platsen och har sedan lämnat över till tekniker som genomför en brottsplatsundersökning, säger Tommy Bengtsson.
Vilken typ av laddning som använts vet man inte heller i nuläget. Den man som greps av polisen kommer att förhöras om sina förehavanden i trapphuset. Ambulanspersonal tittade till flera av de personer som befunnit sig i sina lägenheter vid explosionen men ingen behövde åka till sjukhus.
- Det blev skador på dörrar och ett hål i väggen men inga personskador, säger Tommy Bengtsson.
Än så länge vet polisen inte om explosionen har varit riktad mot någon speciell individ som bor i huset. En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats.
En man förs in i polisbilen efter explosionen på Mäster Nils gata.Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen