Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Fi i Malmö åkte ur kommunfullmäktige

Rosa ballonger och trummor fick pigga upp deltagarna på Feministiskt initiativs valvaka i Sofielunds Folkets hus i Malmö när de första prognoserna kom för riksdagsvalet kom. Vid midnatt var det ännu dystrare – då var det tydligt att Fi åkt ur kommunfullmäktige i Malmö

Jonna Böhler häller upp drinkar på Feministiskt initiativs valvaka.Bild: Peter Frennesson
– Nej, det är olyckligt och SD ökar. Det så klart känns ledsamt, sa Jonna Böhler som varit kommunfullmäktigeledamot för Fi i Malmö.
Lokalt lyckades partiet inte samla de 3 procent som behövdes. Vid 01 när 179 av 192 valdistrikt var räknade hade partiet fått 1,9 procent av Malmöbornas röster.
– Jag är trygg i att vi behövs och att vi som rörelse kommer att finnas som finns kvar. Vi ska fortsätta det politiska arbetet utanför kommunfullmäktige. Det finns fortsatt mycket kvar att göra. Fi är här för att stanna, säger Jonna Böhler.
De 50 deltagarna på Fi:s valvaka åt vegansk afrokaribisk mat och första valprognosen avslutades med att trumbandet Kuru Mapu kom in för att vända stämningen.
Fi förbereder valvaka, Jonna Böhler häller upp dricka. Camila Hidalgo och Tilde Sand smyckar lokalen.Bild: Peter Frennesson
Gå till toppen