Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Dyster valvaka för Miljöpartiet i Malmö – ser ut att backa både lokalt och riks

Ett försiktigt jubel när riksräkningen gick upp över fyra procent och det verkade som att Miljöpartiet ändå tar sig in i riksdagen. Men annars var det "mer likvaka än valvaka" på Moriskan i Malmö, som en trött deltagare uttryckte det.

Miljöpartiets valvaka 2018, Märta Stenevi, kommunalråd.Bild: Moa Dahlin
Miljöpartiet hade laddat med färgglada ballonger, fördrink och kikärtsgryta på Moriskan i Folkets park i Malmö. Miljöminister Karolina Skog inledde med att förbereda partikollegorna på att inte bli besvikna – hur än valresultatet skulle bli.
– Ingen går med i Miljöpartiet för korta valvinster och snabba resultat. Vi är här för det långsiktiga resultatet, säger Karolina Skog.
Efter midnatt hade MP 4,3 procent i riksdagsvalet och låg på 5,3 procent i kommunvalet med 180 av 192 valdistrikt räknade.
– De frågor vi driver är de allra viktigaste. Vi hoppas på att valresultatet blir så högt som möjligt. Blir det inte högre får vi sätta oss ner och fundera imorgon på vad vi ska göra, sa kommunalråd Märta Stenevi när hon tittade på det resultatet som innebär en minskning för Miljöpartiet lokalt.
Miljöpartiets valvaka 2018.Bild: Moa Dahlin
Gå till toppen