Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Jubel på Vänsterpartiets valvaka i Malmö

Jubel efter jubel hördes på Vänsterpartiets valvaka på Grand. Och jublet bara ökade ju längre in på natten det gick. Vid 01 på måndagsmorgonen hade partiet fått 10,8 procent i kommunalvalet – då var fortfarande några valkretsar kvar att räkna.

Vänsterpartiets valvaka 2018, kommunalråd Hanna Thomé.Bild: Moa Dahlin
De flesta på valvakan skrattade och kramades, men vid ett bord satt kommunalrådet Hanna Thomé och före detta kollegan Martina Skrak såg bekymrat ner på mobiltelefonen.
– Vi har fått bra valresultat och haft en fantastiskt valrörelse, men vi är oroliga för att Sverigedemokraterna också går framåt, säger Hanna Thomé.
I kommunen hade partiet efter fått 10,8 procent i Malmö – då var 179 av 192 valdistrikt var räknade.
– Det är vi som går framåt i den rödgröna alliansen. Det här är en ökning för Vänsterpartiet i Malmö med cirka två procentenheter sedan förra valet, säger Hanna Thomé.
Grand var smyckat med röda ballonger och röda flaggor. Vegansk potatissallad och quinoasallad serverades till de många besökarna.
– Det handlar ju inte bara om att folk ska rösta på oss utan vi har ökat medlemmarna också, säger hon.
“Jag är från USA men jag har bott här så länge så jag kunnat rösta och jag är stolt över att jag har röstat,” säger Annie Reid i svartvitt som står tillsammans med Rene Engström i baren.Bild: Moa Dahlin
Vänsterpartiets valvaka 2018.Bild: Moa Dahlin
“Det är mycket känslor. Vi virar både en fantastisk valrörelse men också fruktar också högerpartierna som ökar” säger Tove Karnerud.Bild: Moa Dahlin
Vänsterpartiets valvaka 2018.Bild: Moa Dahlin
Gå till toppen