Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ny förlust för LB07: "Det är kniven på strupen"

På söndagen kom LB07:s sjunde raka allsvenska förlust. Bottenstriden blir allt värre för Malmölaget. – Det är kniven på strupen och inget annat, konstaterade LB07-tränaren Otto Persson efter 0–4 (0-2) mot Eskilstuna

LB07:s Mia Persson, Elin Björklund och Rebecka Persson deppar efter ny förlust.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Det allsvenska kontraktet håller på att glida LB07 ur händerna. Malmölaget befinner sig mitt inne i en djup kris där man inte tagit poäng i allsvenskan sedan den 24 juni. På söndagen åkte nästjumbon på storstryk av bottenkollegan Eskilstuna.
– Det kändes grymt mot tjejerna att det startade som det gjorde. De var på och väl förberedda och så blev det en sådan fruktansvärd inledning, sa Otto Persson om LB07:s mardrömstart på söndagen.
Efter lite mer än en minut förlorade Mia Persson en löpduell mot Eskilstunas Mimmi Larsson på högerkanten. Fri med LB-målvakten Emma Lind placerade Eskilstunaanfallaren in bollen i bortre hörnet.
Sex minuter senare orsakade LB07:s Sofia Wännerdahl en straff där samma Larsson kunde sätta 2–0. Två mål som präglade de första 45 minuterna.
– Ändå tuggade vi på i den andra halvleken och på bänken kände vi att ett reduceringsmål var på gång. Men sen kom 3–0 och då dog matchen, menade Otto Persson.
LB07- tränaren Otto Persson har ett utsatt läge inför avslutningen i allsvenskan.Bild: MATHILDA AHLBERG
LB07 skapade tryck och vaskade fram ett par heta avslut på mål under den inledande kvarten i andra halvlek. Men istället för att få utdelning framåt slarvades det bakåt och Eskilstuna bjöds på 3–0 i 67:e minuten efter ett slarvigt tillbakaspel från Sofia Wännerdahl.
4–0 kom i slutminuten.
LB07 har inte vunnit på sju allsvenska matcher och när Otto Persson blickar mot kommande matcher tror han att det krävs fyra segrar på de avslutande sex för att klara kontraktet.
– Men det är heller inte säkert att det räcker. Samtidigt är det flera av de inblandade lagen som vi kommer att möta framöver. Fokus ligger på att vinna våra matcher och ta en match i taget.
Trots den djupa krisen kommer laget inte ta in hjälp utifrån och inte söka hjälp av någon mentalcoach. LB07-tränaren menar att man inte tycker att det är där det behövs förändring.
– Tittar man på spelarna hur de agerar på planen så jobbar de på, de pushar varandra, de vågar och är modiga. Det finns gott mod. Istället har vi börjat jobbat med en större enkelhet i spelet och jag tycker att vi har sett resultat av det.

LB07:s allsvenska avslutning

16 september: Hammarby (h)
23 september: Vittsjö (b)
29 september: Växjö (h)
14 oktober: Kristianstad (b)
20 oktober: IFK Kalmar (b)
27 oktober: Djurgården (h)
Tabellbotten…
Vittsjö1622-1919
Hammarby1521-2118
Djurgården1516-2217
----------------------------------------
LB071615-1714
IFK Kalmar1610-553
Gå till toppen