Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skadad Landeka missar Rosengårds Rysslandsresa

FC Rosengårds Iva Landeka missar Champions League mötet med ryska Ryazan på onsdag. – Jag kan bara fokusera på de som kan spela och hoppas att de kliver fram och blir viktiga, säger Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.

Skadan stoppar Iva Landeka från att följa med sitt lag till Ryssland.Bild: MATHILDA AHLBERG
Det var i den allsvenska segermatchen mot Djurgården på lördagen som Rosengårds målfarliga mittfältare Iva Landeka tvingades kliva av med en förmodad svår fotskada.
Under söndagen kunde lagets medicinska team konstatera att inget var brutet i den skadade foten. Under måndagen väntas man göra en magnetröntgen och konstatera om det kan vara en ledbandskada.
– Att uttala sig i det här läget är bara att göra mer eller mindre kvalificerade gissningar. Jag vill inte lägga tid eller energi på det innan nästa steg – en magnetröntgen är gjord. Jag hoppas så klart att det är så lindrigt som möjligt, säger Jonas Eidevall som har ett Champions League-äventyr att ta hand om i veckan.
Iva Landeka tvingades kliva av lördagens match efter ha skadat foten.Bild: MATHILDA AHLBERG
På måndagmorgon inleder laget sin resa till Ryazan som väntas ta större delen av måndagen.
– Vi flyger under morgonen till Stockholm för att där resa vidare till Moskva. Där väntar sedan en tre timmar lång bussresa. Vi har förhoppningar om att vi ska vara framme tidig kväll om allt går som det ska, säger Jonas Eidevall.
Rosengård har gästat den ryska klubben en gång tidigare. 2014 slog man ut ryskorna i åttondelsfinalen och vann på bortaplan med 3–1.
Gå till toppen