Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Brand i flerfamiljshus på Heleneholm

Det började brinna i ett flerfamiljshus på Fosievägen under måndagskvällen. Larmet kom klockan 14.11 och vid 17-tiden pågick fortfarande arbetet med att släcka glödbränder i takkonstruktionen.
Bild: Patrick Persson
– Det ryker rätt så kraftigt från taket, sa Joel Johansson på Räddningstjänsten Syd när räddningsinsatsen inleddes.
Polisen spärrade av platsen för att underlätta för räddningstjänstens arbete. Tidigt gick polisen ut med att det inte fanns några rapporter om skadade personer och byggnaden behövde inte utrymmas.
Klockan 14.40 skrev polisen på sin hemsida att branden är släckt.
– Det ska vara släckt så till vida att vi inte har några synliga lågor, säger Joel Johansson.
Det var i ett vindsförråd som det brann och problemet därefter var glödbrand i bjälklaget.
– Det kryper i skiftet mellan vindsbjälklaget och anslutningen till lägenheten kan man säga. Det är där vi behöver frilägga och se till att vi inte har något som ligger och pyr så det kan börja brinna igen i större omfattning.
– Det tar ganska mycket resurser för oss så vi kommer vara kvar där ett tag. Vi är fyra brandstationer på plats som snurrar runt just för att det tar mycket kraft.
Vid 17-tiden var räddningstjänsten på väg att minska insatsen.
– En station stannar kvar med ett yttre befäl. Vi har någon timme kvar, sedan är vi klara på platsen, säger Joel Johansson.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen