Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Byrå inom affärsdesign tar mark i Malmö

Affärsdesignbyrån Itch med bas i Stockholm öppnar kontor i Malmö. Chef för Malmökontoret blir Hanna Elfvin och lämnar därmed kommunikationsbyrån Kan i Malmö som hon är medgrundare av.

Hanna Elfvin, medgrundare av kommunikationsbyrån Kan, blir ny studiochef för affärsdesignbyrån Itch i Malmö.Bild: KICKI PERSSON
Itch lanserades i Stockholm så sent som i april i år, genom en sammanslagning av förgreningar inom management- och it-konsultbolaget Acando.
Sedan dess har byrån, med fokus på innovation och affärsutveckling, expanderat till Oslo samt Göteborg och har idag runt 200 anställda.
Nu tar företaget även mark i Malmö med en bemanning på inledningsvis fyra medarbetare. Företagets studiochef i Malmö blir Hanna Elfvin. Hon beskriver verksamheten i Itch som en smältdegel av management, kommunikation/reklam och digitala byråer.
– Det handlar exempelvis om att stötta företag med att omvandla deras slutkunders digitala upplevelser. Man skapar innovationer kring konsumenters behov, säger Hanna Elfvin och fortsätter:
– Jag ser framför mig att vi om 1,5-2 år åtminstone måste komma i 15-20 anställda på Malmökontoret. Sedan är det inte helt lätt att hitta relevant kompetens, den biten tror jag att många byråer brottas med, säger hon.
I och med åtagandet i Itch lämnar Hanna Elfvin den Malmöbaserade kommunikationsbyrån KAN som hon var med och grundade 2005.
– Det känns naturligtvis jättekonstigt och sorgligt att lämna Kan, men samtidigt är det roligt och spännande med en djupdykning i något nytt, säger Hanna Elfvin.
Gå till toppen