Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Får böta 450 000 efter ryttar-EM i Göteborg

Ridsport-EM i Göteborg slutade i en sportslig svensk succé – men var en ordenlig smäll ekonomiskt. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Kommunala bolaget Got Event får betala 450 000 kronor i böter till Konkurrensverket efter en otillåten upphandling i samband med ridsport-EM i Göteborg förra året, enligt Göteborgs-Posten.
Den felaktiga upphandlingen rörde underlaget till hästtävlingarna och Konkurrensverket krävde först Got Event på 550 000 kronor. I förra veckan kom domen från Förvaltningsrätten på 450 000 kronor i böter.
– Vi är de första att beklaga och är medvetna om konsekvenserna. Men i det läget var det här det minst dåliga alternativet. Alternativet hade varit att ställa in evenemanget, säger Got events vd Lotta Nibell till GP.
Fakta

EM-kritiken

Revisionsbyrån KPMG, på uppdrag av Göteborgs stad, granskade ekonomin för ridsport-EM 2017 och hittade brister inom alla områden.

Här är tre huvudpunkter:

Göteborgs anbud om att få arrangera EM byggde på ett alltför optimistiskt ekonomiskt underlag, där man inte analyserat de affärsmässiga riskerna.

Styrningen av EM-projektet hade brister från början till slut.

Det kommunala bolaget Got Event hade inte tillräcklig kompetens och planering i de offentliga upphandlingar som behövde göras inom arrangemanget

Det finns också kritik mot att Got Event och kommunens evenemangsbolag Göteborg & Co inte lyckades samarbeta inom EM-projektet.

Gå till toppen