Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Inget polisfel när kvinna i Sävsjö frös ihjäl

Polisen begick inget tjänstefel när en kvinna dog i snön i Sävsjö i vintras. Arkivbild.Bild: Marit Hommedal/NTB Scanpix/TT
Det tog polisen ett halvt dygn att hitta en kvinna och hennes dotter som gett sig ut i vinterkylan i Sävsjö i februari, barfota och utan ytterkläder. Kvinnan frös ihjäl och man tvingades att amputera flickans köldskadade fötter.
Nu har chefsåklagaren Marianne Nordström kommit fram till att polisen inte begått något tjänstefel vid sökinsatsen, uppger Sveriges Radio P4 Jönköping.
Trots att ett vittne pekat ut riktningen där kvinnan och barnet försvann så sökte polisen brett i ett större område. Polisen har beskrivit sin egen insats som misslyckad och också anmält sig själva för tjänstefel.
– Ja man kunde ha samverkat bättre men det hade inte gjort någon skillnad, vädret var problemet i det här fallet, säger chefsåklagare Marianne Nordström till P4.
Kvinnan hade också en son som hittades i ett tidigt skede och klarade sig oskadd. Varför kvinnan gav sig ut i vinterkylan med barnen är oklart. Familjen bodde på ett asylboende i Sävsjö.
Gå till toppen